Cum alegi hotelul potrivit? 4 Lucruri de care sa tii cont inainte sa te cazezi, la care poate nu te-ai gandit

Cum alegi hotelul poate fi o mare dilema daca ai in plan o vacanta de cateva zile. Mare dilema e si daca ai nevoie de 1 camera abia pentru 1 noapte, ca sa nu dormi in masina, lucru care de altfel nu e indicat.

Nici intr-un caz, nici in celalalt, nu-ti poti intinde oasele in cine stie ce asternuturi, nici prin nu se stie ce locatii pierdute parca in trecut (in sensul rau).

Cauti de zor. Cauti de zor si pe masura ce-ti adancesti cautarile, tot mai multe propuneri ti se-arata (pe internet). Fiecare incearca sa prezinte ce are mai bun.

Dar dintre toate aceste oferte de cazare, care e intr-adevar cireasa de pe tort? Cum vei sti ca e ACEEA, la care merita sa te opresti?

Cum alegi hotelul pentru 1 noapte sau mai multe? Caile nevazute ale cautarilor

Misiunea se poate completa in cativa pasi esentiali. Si vom puncta cativa la care nu neaparat te gandesti:

#1: Uita-te la stele


Foto: www.keelimo.com

… Dar nu exagera sau vei omite ce te intereseaza.

E vorba despre stelele hotelului. Diferenta dintre hotelurile de 1 stea si acelea de 5 stele sta in duiumul serviciilor si facilitatilor la dispozitia clientilor.

Teoretic, cu cat sunt mai multe stelele, cu atat clientul e mai rasfatat. Si-si va plati cu siguranta ”tributul”. Dar nu lua numarul stelelor drept standard sau drept criteriu exclusiv.

In industria hoteliera exista paradoxuri. Realmente, un hotel de 3 stele, de pilda, poate cuprinde mai multe dotari decat unul de 5 stele. Sau, la fel de bine, poate nu se ridica nici la nivelul hotelurilor de 1 stea.

Se intampla deoarece unitatile de cazare vin cu schimbari de la un an la altul. Tocmai pentru a capta mai multi turisti.

Un lucru similar s-a intamplat si cu hotelul Camelot. Cine ne-a vizitat de curand, stie ca a trecut printr-un amplu proces de renovare, asa incat look-ul actual se deosebeste in totalitate de infatisarea Camelotulului din urma cu niste ani. Si nu lasa loc de reprosuri.

#2: Vezi ce spun altii

Foto: www.ezeeabsolute.com

… Dar nu te baza numai pe parerile celorlalti.

Ca sa afli feedback-ul vizitatorilor, nu e nevoie sa bati din usa-n usa (nici n-ai sti la care). Un research online poate fi insa de mare ajutor.

Exista diverse servicii de recenzii (review-uri), in genul Google, Booking sau TripAdvisor. Tot ce ai de facut este sa citesti opiniile din ultima perioada, poate din ultimul an.

Cele prea vechi probabil ca nu prezinta mare relevanta, mai cu seama daca hotelul si-a schimbat proprietarii si totodata gestiunea. In 5 ani si chiar intr-un singur an se pot intampla multe.

Cat citesti, interpreteaza si pune in balanta evaluarile vizitatorilor. Orienteaza-te in functie de cele cat mai bine argumentate, care includ detalii de care ai nevoie. Desigur, si recenziile sunt de toate pentru toti.

Important e sa verifici credibilitatea cui isi exprima gandurile si poate aventurile. Mereu vor exista oameni care cauta nod in papura, interesati doar sa puna intr-o lumina nefavorabila un loc anume.

#3: Spioneaza website-ul


Foto: www.huffpost.com

… Desigur, daca hotelul are atribuita si o adresa URL.

Mai bine-zis, studiaza in amanunt fotografiile furnizate, incepand de la intrarea in hotel, pana la cum se prezinta peretii sau blatul din baie care include chiuveta.

Rasfoirea fotografiilor, una cate una, iti permite sa-ti creezi o idee de ansamblu despre camera potentiala. Pe de alta parte, e foarte posibil sa dai chiar peste camera pe care o vei inchiria.

Ca sa nu dai gres, recomandarea noastra este sa te bazezi pe website-uri care-si actualizeaza periodic continutul, inclusiv galeriile de imagini.

Cum nu avem secrete de protejat, totul apare infatisat in imaginile cu camerele aranjate si dichisite, de curand adaugate in portofoliu.

Daca ce vezi in albume nu te convinge, iti recomandam sa intri si pe pagina de cazare Oradea.Nu lasa nespionate nici paginile serviciilor aferente, sa vezi daca avem in ”portofoliu” fix ce cauti.

#4: Conteaza si micul dejun
… Ca de altfel toata mancarea si meniurile propuse.

Daca te intereseaza micul dejun, e de bun simt sa studiezi oferta. Sa te lamuresti daca totul se gateste in bucataria interna sau… Sau mai bine te descurci cum poti, din alta parte.

Evident, nu toate hotelurile au un restaurant propriu (nu e de condamnat), unde sa ai libertatea sa servesti o masa consistenta ca la mama acasa. Si unde sa poti savura un desert grozav sau sa te trezesti cu aroma minunata de cafea.

Cat despre hotelul Camelot… Nu e ca ne laudam, dar mancarea e indestulatoare la micul dejun. Contra unei sume fixe, doritorii pot manca pe saturate orice preparat din meniu.

Conceptul se aseamana cu bufetul suedez tipic, cu deosebirea ca iti comanzi ce doresti si ti se va servi exact ce ai comandat, fara restrictii. E pe principiul ”iti dam sa mananci cat poti duce”.

Cum alegi hotelul iti va influenta sederea?

Chiar asa! Iti va influenta experienta. Iti va putea lasa un gust amar sau, dimpotriva, plin de dulceata.

Oamenii se ghideaza de regula unii dupa preturi, altii dupa localizare, altii dupa panorame. E si normal. Pentru unii, bugetul nu e o problema. Iar pe unii nu-i intereseaza panorama, vrand doar o perna sub cap si un acoperis deasupra.

Insa cand nu ti-e indiferent, exista factori ce merita analizati. Asa ca cei 4 precedenti (numar de stele, recenzii ale vizitatorilor, galerii de imagini, meniuri a la carte), cu care, credem noi, se va face lumina pe strada ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Traiește momente speciale la piscina Camelot Resort!

Piscina este deschisă. Vă așteptăm cu drag!