Idei de team building: Cand construirea unei echipe mai puternice se poate pune in scena la Camelot Resort

activitati-de-team-building

Pe la birou, in jurul tau, se arata tot mai multe chipuri lungi si ursuze? Lipsa de energie pare sa devina o norma de conduita, iar lucrurile nu mai functioneaza cum o faceau candva? Dupa ”simptome”, fara urma de-ndoiala, e timpul pentru activitati de team building.

Ca sa revitalizeze atmosfera, sa intareasca relatiile, sa trezeasca pofta de lucru, sa motiveze mintile letargice, sa indeparteze dificultatile de colaborare, sa construiasca si sa uneasca echipa.

Pe scurt, putina actiune e numai buna sa stimuleze activitatea tuturor, sa sporeasca productivitatea, asa incat lucrurile sa se-ndrepte, iar compania sa apuce calea dreapta.

Activitati de team building outdoor: Propuneri pentru companii la Camelot Resort

lac-arteziana-salcii-flori

Ne vom opri la cateva propuneri ”cu zvac”, ce se pot desfasura in natura, in spatii deschise. Vom ”sari” peste acelea plictisitoare, pe care oricum nu le vrea nimeni. Si peste acelea de interior, pe care le poti pastra pentru cand o sta ursul in hibernare.

Ca acum vremea te cucereste cu blandetea ei, chiar printre stropi si cer posomorat. Ba e mai mare dragul sa stai la aer, fara sa simti cum fierbinteala pare hotarata sa-ti topeasca maruntaiele. Asta in caz ca tanjesti dupa canicula…

Sa ne-apropiem de obiectiv… Ce activitati de team building merg in situatii de criza corporativa, cand productivitatea abia se mai intrezareste sau pentru cand, pur si simplu, la nivel intern e nevoie de o pauza de incarcat energii?

Turneu de sah

activitati-de-team-building-sah

Foto: www.reinatrustbuilding.com

Se organizeaza nunti in aer liber si competitii de tot soiul… Cum sa nu se organizeze si turnee, fie ele doar de sah? Nu e cum ai inventa tu acum roata ori gaura la macaroana… Au facut-o altii cu mult inainte..

Ei bine, turneul de sah poate fi o modalitate prin care se poate incuraja latura competitiva. Pe deasupra, asa ca toate jocurile de societate, sahul vine cu o seama de beneficii, reusind sa favorizeze:

  • Functiile cognitive (memorie, atentie, concentrare);
  • Luarea deciziilor si rezolvarea problemelor;
  • Relaxarea, deja dupa primele ”schimburi”;
  • Relatiile sociale, atenuand timiditatea;
  • Dezvoltarea increderii reciproce;
  • Controlarea reactiilor impulsive;
  • Abilitatile de planificare si organizare etc.

Cu cat echipa e mai numeroasa, cu atat mai bine, deoarece colegii se pot lansa in adevarate campionate. Se poate incerca, de exemplu, o organizare pe grupe (ca la fotbal). Sau batalia se poate da intre 2 participanti alesi aleator.

In functie de preferinte , de”orientare” sau de ”recuzita”, turneul de sah poate deveni turneu de remi (rummy), de table, scrabble, monopoly etc. Toate vin cu efecte similare, fiind mereu bine-venite pentru activarea unor comportamente, judecati, hotarari.

Adevaruri si minciuni

adevaruri-si-minciuni-team-building

Foto: www.chiralafrique.com

Practic, e vorba despre un joc ce se poate pune in scena cam oriunde, fara exceptii: acasa, la birou, la scoala, in excursii, in camping etc. Poate fi un excelent ”spargator de gheata” pentru integrarea nou-venitilor.

La fel de bine, reprezinta o strategie draguta cu scopul de a reduce distantele create intre colegi sau intre diverse niveluri ierarhice. Obiectivul e sa-i apropie pe membrii companiei, sa incurajeze comunicarea si cunoasterea reciproca.

Concret, fiecare are de scris pe un biletel sau pe telefon 2 adevaruri si 1 minciuna despre propria persoana. Sau, asezandu-se cu totii in cerc, incep prin a se prezenta pe rand, integrand in ”discurs” cate 2 adevaruri si 1 minciuna (secrete toate).

Farmecul si provocarea consta in a intui adevarul, facand diferenta intre realitate si fictiune. Totul, prin intrebari indirecte si scurte conversatii de grup.

Pranz corporate

pranz-corporate

Chiar daca cinele de afaceri, aniversare sau la cine stie ce ocazii sunt cele mai frecvente, daca se cauta activitati de team building, poate ar merge mai bine un aperitiv servit la pranz. Sau ceva in genul ”brunch”.

In general, o cina corporate e mult prea formala pentru scopul intalnirii. Iar cand se cauta mai degraba momente de relaxare, mai bine poate fi vazut un pranz sau chiar o iesire undeva la iarba verde. Dar iute, cat mai e verde vegetatia.

Daca nu e foarte accesibila zona si trebuie ajuns prea departe pentru o arie amenajata de gratare si campare, totul se poate organiza intr-un centru de agrement. Sau intr-un local cu terasa, cu spatii verzi si multiple posibilitati de servire a mesei.

Un pahar cu vin, un cocktail alcoolic pot face minuni. Cateva ”grade” acolo, in pahar, pot relaxa mai cu seama colegii introvertiti, figuri ce stiu prea bine sa se camufleze in spatele biroului, figuri a ale caror existente au trecut pana atunci neobservate.

Workshop culinar

workshop-culinar

O alta incercare prolifica pentru componentii firmei poate aduce in prim-plan maini pricepute, ascunse pana atunci in spatele registelor, tastaturilor, intalnirilor oficiale si evenimentelor corporate cu accente formale.

O zi de gatit in aer liber poate insufleti infatisarea companiei si revitaliza spiritul membrilor sai. Asa ca, in locul eternului pranz la restaurant, personalul angajat se poate capta printr-un fel de atelier gastronomic, in care toata lumea e implicata, pana la cel mai putin indemanatic individ.

La final, de castigat au cu totii, fara exceptii. Printre arome de te-apuca lesinul, printre platouri multicolore ce-ti lasa gura apa, participantii vor gasi prilej sa interactioneze chiar cu un superior aparent inabordabil. Si chiar despre argumente ce nu au legatura cu job-ul.

In ansamblu, de la mic la mare, fiecare membru se poate lansa in conversatii mai mult sau mai putin ”cu dedicatie”. Totul, in timp ce se rasfata cu preparate gatite cu drag si voie buna.

Cum ar fi sa incerci aceste activitati de team building la Camelot Resort?

 

Altii au trecut cu bine de asemenea provocari. Printre zambete si raze de soare, cu activitati informale, au reusit sa se relaxeze, sa se detensioneze, sa scape poate de ranchiuna, sa consolideze niste relatii sau doar sa se dedice unor momente de libertate.

De aici, beneficiari finali sunt:

  • Pe de o parte, membrii echipei (castiga un mediu de lucru mai senin, invata sa se coordoneze mai bine, castiga increderea colegilor etc.);
  • Pe de alta, compania ca structura (imbunatatirea performantelor, o productivitate superioara, atingerea succesului etc.).

La fel ca ei, poti incerca si tu! Daca ideea-ti surade (si stim ca-i asa), asteptam sa iei legatura cu noi prin mijloacele pe care le preferi si pe care le poti alege accesand pagina de Contact!

Foto: www.talkofthetownatlanta.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Traiește momente speciale la piscina Camelot Resort!

Piscina este deschisă. Vă așteptăm cu drag!